10 sjove ferieaktiviteter med børn i Nordsjælland

Skal du på ferie i Nordsjælland med børn, giver Hotel Living Suites dig
10 konkrete forslag til sjove aktiviteter for hele familien.

Her er noget for alle og hos Living Suites kan du parkere gratis og tage dit kæledyr med, hvis du kontakter os i forvejen. Indkøbsmuligheder har vi tæt på og da alle vores hotellejligheder er fuldtudstyrede med eget køkken, har du også mulighed for at lave din egen mad. Tjek vores praktiske og moderne hotellejligheder på vores hjemmeside, og start planlægningen.

1. Skov og legepladser

Tæt på Living Suites ligger Eventyrskoven. Med sin beliggenhed kun en kilometer fra hotellet kan børn og voksne få sjove sanseoplevelser og en masse motion i den børnevenlige skov. Eventyret er skovens bærende element og familien kan hygge og lege, lige så længe energien er der. Måske møder I nogle af skovens eventyrlige væsner som skovalferne, kæmpen og kratheksen. Er der mere fut i de 3-10-årige, kan vi anbefale en tur gennem Tusindbensruten på Mariehøj Naturlegeplads i Gl. Holte. Her går turen gennem stendiger og græsenge, hvor I kan læse Kong Tusindbens fortællinger om tryllespidsmusen og den irgrønne Søheks på de opsatte tavler.

Er børn og voksne til hop og spring på større bakker (efter danske forhold), kan vi anbefale en tur til Geel Skov, hvor Holtekollen er populær blandt områdets børnehaver. Bakken, som bruges til at kælke på om vinteren, kan findes på Geels Bakkes nordøst-skrænt, hvor det 15 meter høje fald fra toppen kan tages i både store og små spring. Når I bor på Hotel Living Suites, er det ikke svært at få motioneret både familie og kæledyr, for vi har masser af flot skov, strand og vand tæt på. Vores gode beliggenhed, med let adgang til motorvejsnetværket, gør det nemt at få styr på transporten, og med supermarkeder over for hotellet, behøver der heller ikke gå længe før der er mad på bordet.

2. Living Suites’ Gaming Room

Hele døgnet kan vores gæster nyde vores Gaming Room, som er specialindrettet til børn og barnlige sjæle. Her kan I let spendere et par timer sammen. Gaming Room har en PlayStation 4 og PlayStation 5 samt et udvalg af spil. Her er også en arkademaskine og bordfodbold, samt plads til at tumle for de mindste.

Skal ferien krydres med en munter familiedyst, kan I spille billard, dart og bordtennis i vores Living Room. Vi har en også en udendørs petanquebane, så er vejr og humør til det, kan I få udleveret kugler ved at henvende jer til vores reception.

Læs mere om vores Gaming Room her

3. Forlystelsesparker og svømmehal

Bakken i Jægersborg Dyrehave ligger cirka seks kilometer fra Living Suites og er let at komme til med både bil, cykel og offentlig transport. Her er sjove forlystelser for alle aldre og flere restauranter at vælge mellem, når sulten melder sig. Bakken tilbyder sæsonbaseret underholdning, herunder Cirkusrevyen, som normalt spiller hvert år fra maj til august. Skal familien hygge sig og have det sjovt i København, er Tivoli et oplagt valg. Haven er flot dekoreret i alle sæsoner, og her er forlystelser for alle aldre. Tivoli har et godt udvalg af restauranter samt adgang til Tivoli Food Hall.

Er familien mere til vandsport, er turen til Rundforbihallen i Nærum ganske kort fra Living Suites. Her finder I et 25-metersbassin med 1- og 3-meter-vipper samt et familiebassin med 30 grader og en vanddybde på 90 centimeter. Har I ikke noget mod at køre en my længere, tilbyder både Lyngby og Hørsholm svømmehaller 50-metersbassiner samt udsprings- og babybassin. Se svømmehallens hjemmesider for åbningstider og mere information.

4. Louisiana Børnehus

Har du kreative og fantasifulde børn, der ikke har noget imod at få hænderne beskidte, er et besøg på Louisiana Børnehus et must. Med afsæt i Louisianas kunst og udstillinger har museet et særligt sted til børn og unge, der har lyst til at udfolde sig kreativt. I Børnehusets åbne værksteder kan museets gæster tegne, male og modellere kreationer efter egen fantasi, og man kan jo prøve at udforske kunstnernes arbejdsmetoder.

Lad dig inspirere på Louisiana, og kreer nye fortællinger, der kan glæde hele familien. I Living Suites’ Gaming Room kan magien fortsættes, for her er papir og farveblyanter til fri afbenyttelse.

5. Esrum Kloster og Møllegård for børn

Tag familien med til Middelalderen på Esrum Kloster. Her kan I finde ridderudstyr og børnene kan blive udlært som katedralbyggere, hvis de mestrer kunsten at bygge buer i munkesten.

Dog var det ikke kun katedralbyggerene, der skulle holde tungen lige i munden i Middelalderen. Livet som munk krævede, at man kunne skrive gotiske bogstaver med fjer, bede flere gange om dagen og så skulle man sige farvel til alle personlige ejendele og sin familie.

Leg jer ind i historien og nyd de hyggelige omgivelser som også inkluderer en naturlegeplads med svævebane. Når det er tid til et lille hvil, byder Møllecaféen på lækkerier og Klosterbutikken frister med sin egenproduktion af øl, honning og andre middelalderinspirerede souvenirs.

6. Zoologisk have og akvarier

Hos Living Suites oplever vi, at vores mindste gæster er glade for dyr. Derfor anbefaler vi en tur til København Zoo, hvor I kan opleve over 200 dyrearter. Holder I øje med dagens program, kan I måske se dyrene blive fodret. Så hvorfor ikke forberede en god frokost i vores fuldtudstyrede hotellejligheder med eget køkken, og spise den med udsyn til verdens spændende dyr i zoologisk have.

Er familien mere til havdyr, er et besøg på Den Blå Planet og Øresundsakvariet en sjov og underholdende måde at spendere et par timer. Øresundsakvariet giver et spændende indblik i den verden, der udfolder sig, på bunden af de danske have og fjorde. Vil I se fisk og havdyr fra hele verden, er Den Blå Planet et godt valg, og de har også et imponeret kæmpeakvarie, der absolut er værd at opleve. Så tag børnene i hænderne, og udforsk livet under overfladen med havets forunderlige fisk og havdyr. Her er masser af sjove oplevelser i vente.

7. Klatre og kanotur i Frederiksdal

Vær sammen med dine børn på en sjov og udfordrende måde i Frederiksdals trætoppe og på Mølleåen. Frederiksdal klatrepark, Til Tops, ligger i et smukt skovområde og har fire baner i forskellige højder og sværhedsgrader. Man kan være med fra 8 år og op. Det kræver ikke erfaring at være med, og der vil være gennemgang af teknikker og sikkerhedsudstyr, inden I begiver jer ud på banerne. I kan spise jeres medbragte mad på bålpladsen og riste pølser, hvis I har lyst.

Familien kan også leje en kano og nyde en tur ned ad Mølleåen, som forbinder jer med både Lyngby og Bagsværd sø. Vi kan varmt anbefale en tur ud i den Nordsjællandske natur og vi henviser til udlejernes egne hjemmesider for mere information.

8. Oplevelser på Museer

Giv børnene indblik i et stykke Danmarkshistorie og tag dem med på egnens museer. På Frilandsmuseet kan I rejse to hundrede år tilbage i tiden og besøge gamle gårde, vandmøller og gadekær.

Her kan familien få et interessant indblik i, hvordan danskerne levede i gamle dage, og se hvordan vi gik klædt. På markerne græsser heste, geder og får og om sommeren er her masser af aktiviteter.

Er familien frisk på at møde Jacob, moseskelettet fra Jernalderen, skal I besøge Vedbækfundene på Mothsgården, som er et populært museum for børn i skolealderen. Her kan I gå i Jægerfolkets fodspor og røre ved deres redskaber samt nogle af tingene i udstillingerne. I kan også gå en tur gennem museets urskov, hvor I kan komme helt tæt på dyrelivet som eksisterede for 7000 år siden.

9. Experimentarium – Hele Danmarks science center

Er børnene nysgerrige på verden, sætter Experimentarium i Hellerup gang i både fantasi og sanser. Gennem naturvidenskab og teknologi udforskes vores tilgang til hverdagen, og her er noget for alle aldre. Tjek dagens program på Experimentariums hjemmeside, og bliv fristet af sjove demonstrationer, finurlige fakta og legeuniverser for både børn og voksne. I kan tilmed få ideer til sjove eksperimenter, som kan laves derhjemme, og er I heldige, byder dagens program måske også på et lysshow eller sæbebobleshow i Bobleriet.

10. Kronborg Slot

Få Danmarkshistorien helt ind under huden med et besøg på Kronborg Slot, hvor børn og deres voksne kan gå på opdagelse i det gamle slots kroge og gange. I kan se voldgraven og de gamle kanoner, og hvis I tør er I velkomne til at udforske de dunkle Kasematter og se, om den store viking, Holger Danske, stadig sover på sin plads. Slottet har daglige rundvisninger for børn og voksne, og i løbet af året er der historiejagter for hele familien.

Nordsjælland er rig på historie og spændende forlystelser, og det tager ikke mange øjeblikke at finde spændende oplevelser. Når I bor på Hotel Living Suites, er i tæt på det hele, og I kan trygt finde jer til rette i vores fuldtudstyrede lejligheder.

Vi glæder os til at byde velkommen.

Seværdigheder

Suspendisse euismod vitae justo ac sollicitudin. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae