Hundelufterens guide

6 smukke hundevenlige parker og skove i Nordsjælland.

Har du hund og mangler inspiration til lufteture i Nordsjælland? Hotel Living Suites har lavet en guide til 6 smukke hundevenlige parker og skove i Nordsjælland.

Nordsjælland er især kendt for sin flotte natur, smukke Nordkyst og idylliske købstæder. Har du hund er det oplagt at tage på lufteture i Nordsjælland, for vi har masser af grøn natur med varieret terræn, hvor I kan få frisk luft og god motion. I hundeskovene kan din hund løbe frit med ledsager, men altid under fuld kontrol.

Hos Hotel Living Suites i Nærum er hunde og andre kæledyr velkomne og vi tilbyder kæledyrsvenlige hotellejligheder til både korte og lange ophold. Alle lejligheder har eget køkken, privat badeværelse og balkon. Du kan parkere gratis foran hotellet og træne gratis i SATS Fitness under dit ophold.

1. Geel Skov Hundeskov

Geel Skov i Holte er Storkøbenhavns største hundeskov, hvor der er mulighed for lange løbeture i varieret terræn. Her er mange hunde og de fleste løber frit, så der er stor sandsynlighed for at møde nye legekammerater i skoven. Skoven er stor og har vådområder og åbne græsstykker samt bænke og skraldespande forskellige steder. Der er også enkelte mountainbike trails.

Du og bedstevennen kan også fornøje jer med at finde Geel Skovs ni specielle sten med skåltegn, der har ligget på samme sted i skovbunden siden bronzealderen (1700 – 500 f.Kr.) Stenene er udsmykkede med skålformede fordybninger og kan blandt andet findes i og omkring Gamle Plantage.

Parkering er gratis på Kongevejen og ved Rudersdal Rådhus i Holte. Du kan også parkere gratis ved indgangen til skoven fra Vangebovej og ved Holte Station.

2. Trørød Hegn Hundeskov

Trørød Hegn Hundeskov er en ikke-indhegnet del af Trørød Skov på 44 hektar i Vedbæk. Skoven er historisk interessant og et godt sted at motionere din hund, fordi han/hun kan løbe frit og hygge sig.

Her er masser af bronzealderhøje at pile op ad og området grænser op til stenalderhavets gamle havfjordbund, som er den gamle Vedbæk Fjord, hvor man fandt de kendte Vedbækfund. Fundene har vist sig at være Nordeuropas bedst bevarede gravplads fra jægerstenalderen (12.500 – 4000 f.Kr.), så skoven er et must for den historieinteresserede hundeejer.

Parkering er gratis på Trørødvej og på skovens egen parkeringsplads. Skoven er ikke egnet for ledsagere med gangbesvær og har ingen faciliteter som vådområder eller græsarealer.

3. Jægersborg Hegn Hundeskov

Jægersborg Hegn Hundeskov ligger i det nordøstlige hjørne af Jægersborg Hegn, som er en 435 hektar stor skov mellem Strandvejen og Kystbanen. Hunde må løbe frit i hundeskoven, men skal være i snor, når I bevæger jer videre ind i Jægersborg Hegn og Dyrehavens enorme naturpark.

Jægersborg Hegn er berømt for Rundforbilærkerne, en samling af cirka 130 år gamle og 35 meter høje europæiske lærketræer, som er kåret til frøavl og har millioner af aflæggere i hele Europa. De blev i sin tid plantet som træ til skibsmaster og møllevinger, og tager sig flot ud blandt skovens andre bøgetræer, egetræer og nåletræer. Her er masser at flot skov og træsorter at snuse til.

Parkering finder du ved Skodsborg Station samt to steder på Skodsborgvej mod Nærum og Hotel Living Suites, hvor hunde og andre kæledyr er velkomne.

Læs mere om overnatning med hund på Hotel Living Suites

4. Søllerød Kirkeskov

Søllerød kirkeskov i Holte er en dejlig løvskov med kuperet terræn og er absolut et besøg værd, når benene og bedstevennen skal motioneres. Skoven er formet under den sidste istid, og det bakkede terræn med mange stier og vandhuller gør området spændende at udforske. Her kan din hund færdes uden snor, men vær opmærksom på at der kan være heste og enkelte mountainbikes i skoven.

Vi kan varmt anbefale en rask tur gennem Ådalen i midten af skoven, hvor du kan spotte hejrerne på de tre søer, Kalvemosen, den Indre Sø og Degneengen. Skoven har opstillet borde og bænke samt en bål og lejrplads og ligger cirka 2 kilometer fra Living Suites, hvor kæledyr er velkomne, hvis du skal genhuses eller har brug for en hotellejlighed til korte eller lange ophold.

Parkering finder du på parkeringspladserne på Attemosevej, Øverødvej og Søllerødvej.

5. Bernstorffsparken

Elsker din hund legekammerater, er Bernstorffsparken i Gentofte absolut et besøg værd. Parken er dejlig stor og har kuperede skovarealer med stisystemer, store græsplæner og eng, hvor hundene kan løbe frit og lege. Her er masser af hundevenner og mulighed for at få sig en hyggelig snak med de andre besøgende.

Borde, bænke og skraldespande er opstillet i parken og der er caféborde og stole ved Svenske Villa, som også har en vandpost til hundene. OBS. Vandposten er lukket i vinterhalvåret. Hunde må ikke medtages i rosenhaven og skal føres i snor ved blomster og bede og omkring Svanesøen. Parken en af delvist indhegnet, men de to officielle indgange til parken er åbne.

Parkering finder du på Bernstorffsvej, Jægersborg Allé og Vældegårdsvej.

6. Vedbæk og Hornbæk Strand​

Sætter du og din hund pris på en kølig dukkert, er I begge velkomne på Vedbæk Sydstrand og Hornbæk Strand. Fra den 1. oktober til den 31. marts må hunde gå løs, men du skal selvfølgelig kunne kalde din hund til dig, hvis det bliver nødvendigt.

Vedbæk Sydstrand er en skøn strandpark med bådehavn samt café og restaurant. Selve stranden er dejlig med masser af frisk luft og hvidt sand at grave poterne ned i. Parkering finder du på Vedbæk havn.

På Hornbæk Strand er et område udlagt til hundestrand og du kan derfor lade din hund løbe frit hele året, i stedet for kun i vinterhalvåret (tjek skiltning). Hornbæk Hundestrand ligger i forbindelse med hundeskoven i Hornbæk Plantage, så der er masser af plads at boltre sig på. Parkering finder du ved hundestranden på en stikvej til Nordre Strandvej.

Vær opmærksom på at på strande med blåt flag må hundeejer og hund ikke slå sig ned, men må oftest godt passere gennem stranden. På strande med hvidt flag, må I gerne.

OBS. Vi henviser til de pågældende kommuners hjemmesider for yderligere informationer og eventuelle ændringer, der måtte forekomme, i at færdes med hund i den danske natur.

Hotel Living Suites ønsker jer en god luftetur.

Seværdigheder

Suspendisse euismod vitae justo ac sollicitudin. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae