Dyrehaven – UNESCO Parforce jagtlandskab

Dyrehaven er en naturpark nord for København. Den er på ca. 1.100 ha. Den grænser mod nord op til Jægersborg Hegn, som indtil 1832 var en del af Dyrehaven.

Ved alle indgange findes de karakteristiske røde porte. Den mest benyttede, Klampenborg port, ligger lige ved Klampenborg Station. Fra Klampenborg Station, kan man leje en hestevogn og nyde en smuk tur igennem skoven.

Dyrehaven bruges flittigt af københavner og lokal beboere. Folk bruger dyrehaven til gåture, løbetur og cykling. Det er populært at tage sin picnickurv og et tæppe med, hvor man kan nyde dagen med spil i det grønne.

Dyrehaven har desuden fået status som Unesco Parforce Jagtlandskabet

I 2015 blev Dyrehaven optaget på UNESCO’s verdensarvsliste som en del af parforcejagtlangskabet i området, der engang blev brugt som jagtmarker af de kongelige.

Dyrehaven blev faktisk anlagt til at jage med hunde, og du vil måske lægge mærke til, at parkens stisystem samles i stjerneformede knudepunkter. Det gjorde, at jægerne havde et bedre overblik over hundenes færden. Når du bevæger dig rundt i parken, så sørg for at lægge vejen forbi Eremitageslottet, kongens fine jagtslot, der ligger i hjertet af parken med flot udsigt over Øresund.

Hvis en pause fra bylivet lyder godt, så er Dyrehaven ikke mere end en 20-minutters togtur fra København. Bare spring på et tog til Klampenborg station, som du kan fange fra enhver togstation i centrum.

Seværdigheder

Suspendisse euismod vitae justo ac sollicitudin. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae