Allergen |
Hvor findes det? |
|
Gluten | Hvede (alle former, herunder hård, semulje, spelt, kamut, enkorn og faro), byg, rug, havre og malt. | Brød, morgenmadsprodukter, pålæg. |
Æg | Albumin/æggehvidestof, Konalbumin, æg (pulverform, fast form, æggehvide og -blomme) globulin, lysozym, ovalbumin, ovomucin. | Bagværk og bage blandinger. |
Jordnød | Peanuts, jordnøddeolie, mandelonas og jordnøddeprotein. | Bagværk |
Mælk | Kasein (hydrolysat), kaseinater, valle (i alle former), lactoalbumin (fosfat), laktose, lactulose, lactoferrin, lacto-globulin, mælkeproteinhydrolysat. | Ost, smør, bagværk. |
Nødder | Mandel, hasselnød, valnød, akajonnød, pekannød, paranød, pistacienød, queenslandnød, macadamia, cashewnød og produkter på basis heraf. | Smør, bagværk, |
Sesam frø | Sesam frø. | Brød. |
Sulfitter | E220-228, kaliumdisulfit eller calciumsulfit; natriumsulfit,
natriumhydrogensulfit eller sulfitter og svovlsyrling. |
Ikke-alkoholiske drikke, aftappet saft og koncentrater, frugter. |
Lupin | Lupinmel, lupinfrø lupinbønne | Bagværk. |